Puslapiai

2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Pavasariui.

Kuo ilgiau nerašai, tuo sunkiau prisėsti ir parašyti.  Iš ryto kalbiesi su daigais, diena užkrauta darbais, o vakaras pripildytas vaikų... tai kur įsprausti tą laiko tarpelį, per kurį galėtum pasidalinti savomis mintimis su kitais???
♥.jpg
Bet matyt tas laikas ateina savaime diena po dienos sukant mintį į kamuolėlį jai ateina metas.
Jaučiu, kad jūs kaip ir aš, laukėte pavasario. Tiesa pasakius, jau nutirpus sniegui po langu, galvojau, va jis jau čia, visai šalia. Eidama pro mažą žemės lopinėlį, esantį po kriaušę, mūsų stovėjimo aikštelėje, mačiau, kaip kalasi maži žolės daigeliai. Ir dabar jam besibaigian suvokiu, miestas ne man. Purvinos gatvės, dulkės, mašinos... ne, tai ne man.
Savaitgalį įkišusi rankas į žemę kraunuosi tikros energijos. Kaip tai fantastiškai malonu. Suvokiu kad malonumas, tai ne ramus vakaras prie televizoriaus, o basos kojos įmerktos į žolę. Žvilgsnis užkliuvęs už besikapstančio dirvoje kikilio nenori atsitraukti ir kūnas nenori grįžti į dulkėmis prisotintą orą.
♥-2.jpg
Vieną rytą stovėjau po žydinčia obelim ir klausiausi dūzgimo. Medis savaime dūksti negali, prisiminiau Mikės žodžius iš filmuko. Širdyje juokiausi, kvatojau, kaip pamišusi. Sekmadienio pirtis, trumpi snūstelėjimai, uognies žaismas židinyje, čiulbantys paukščiai... Niekas negali būti taip tikra, kaip šios akimirkos.
♥-3.jpg


7 komentarai:

  1. mmm... užsisukai darbuose :)? gera skaityti ką parašei. Gera, kad nebereikia galvot jog miestas ne man, gera, kad kas dieną dabar daliu merkti kojas į rasotą žolę ir išėjus į lauką auštant pajusti dienos pliūpsnį į užmerktas akis, nesuskaičiuojamas melodijas...
    Laukiam svečiuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ilona, Aurelija, jau dvi jus čia radau, tai abiem sakysiu, kokios esate laimingos, kad turit savo "televizija"-rasotą žolę...Džiaugiuos už jus :)
    Svarbu, išgirst save :)
    Gražumo, smagumo sugrįžus ten, kur norisi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi Relija neužsisukau, bet įsisukau į darbus, į tuos kuriuos man gera daryti. Todėl taip sunku prisėsti prie kompo, kai rankos myli popierių ir gamtą.
    Aurelija tikiuosi pas tave paskutinė birželio savaitė laisva. Nežinom kaip bus, bet labai tikimės, kad turėsim atostogas, atvažiuotume pas jus pasisvečiuoti.

    Bite, ačiū. Apkabinu.

    Auksaranke, Mazojira, džiaugiuos, kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sios tavo nuotraukos, Ilona, magiskos. Kazkas stebuklingo tarp akvareles ir foto, tokia sviesos ir spalvu terapija. Vis uzsuku pasiziureti.
    Ir taip pat aciu uz pasidalintas mintis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa, ankstyvais rytais sitaip medituoju. Kogero ir nuotraukos del to tokios akvareliskos. ;)

    AtsakytiPanaikinti